Welcome to Hollywood!



Vi körde upp längs snirklande vägar och kom så här pass nära Hollywoodskylten. Man får inte komma riktigt nära den, det är förbjudet och övervakat med bilar och helikoptrar. Det ligger fina villor i mängder i områdarna på kullarna. Men det märks att det är dåliga tider - mängder av hus på vägen upp var till salu. Skyltar överallt om att husen skulle säljas, det kunde vara vartannat, vart tredje hus. Det märktes även tydligt i lite mindre fina områden där det stod stora skyltar om att lägenheterna var lediga för uthyrning.

Sunset Boulevard

I'm ready for my close-up mr DeMille.
http://farm5.static.flickr.com/4141/4741151419_f7015046c7.jpg

Överdos av nöjesparker?

Efter 5 nöjesparksbesök på 6 dagar är jag lite sliten. Det blir ju intensiva dagar, dessutom har vi gjort något mer varje dag. Idag var vi på California Adventure och Disneyland (andra gången). Det fanns en fantastisk attraktion som hette Soaring California, där man flög över olika delar av Kalifornien. Jättecoolt! Med vind i ansiktet och en väldigt äkta känsla. Till och med blomdoft när man flög över fält med blommor, och apelsinträd. Den coolaste åkattraktion jag någonsin testat. Igår var vi förresten på Universal Studios och åkte den nya King Kong 3D som egentligen har premiär på torsdag. Det är den största 3D-åkturen i världen. Supercool! Vi åkte längs platser där de spelat in massor av filmer och tv-serier. Wisteria Lane från Desperate Housewives bland annat.
Nu är det i alla fall slut på nöjesparkerna. Vi hade ett pass som gav oss 5 inträden för drygt 2 000 kr. Imorgon åker vi till Las Vegas! Men hela den staden är väl som en slags nöjespark. Och vi ska bo i Stratosphere hotel med 3 åkattraktioner och 3 kasinon och utsikt över hela Vegas.

90210


Regn. I Los Angeles!

Regn. I Los Angeles! Dimman ligger tät varje morgon fram till lunch. Kvällarna är kalla. På väg till disneyland och California adventure nu.


Disneyland



Ljud- och ljusspel med bl.a. hjulångare


Wal mart

Besökte ikväll Wal mart för första gången. Märkligt ställe, känns som kommersialismen personifierad. Mammons högborg. Men mest fattiga som handlar där, får man känslan av. När jag ser dem som jobbar med att samla ihop kundvagnar eller liknande så undrar jag hur det måste kännas att ha ett sådant jobb och att ha svårt att ta sig ur en sådan sitution. Det är väl ingen slump att det låg ett Armed Forces Career Center bredvid. För många är armén enda sättet att få en utbildning. Jag kom också att tänka på boken Nickled and dimed av Barbara Ehrenreich, en bok som jag verkligen rekommenderar alla att läsa. Den amerikanska drömmens baksida. Hur fattiga förblir fattiga. Hur dyrt det är att vara fattig för att man inte har något sparkapital som man t.ex. kan betala deposition för att få hyra lägenhet så man måste ta de dyrare alternativen där ingen deposition krävs m.m.

Kameratrubbel

Jag har snart tagit 4 000 foton. Hoppsan! Kameran har börjat krångla idag, den är väl utsliten. Jag har haft den i 2 ½ år nu och har tagit väldigt många foton under den tiden. Många resor. Dags att köpa ny, antar jag. Den här har tjänat mig väl.


Disneyland

Disneyland är stort. Enormt. Och fullt med folk. Vi var där på en lördag i och för sig. Vi har köpt ett särskilt kort som ger inträde till Seaworld, San Diego Zoo, Universal studios och Disneyland+California Adventures (3 dagar). Dyrt kort, 270 dollar, men man får mycket för pengarna. Disneyland var finare än jag väntat mig, grönt, fräscht, mycket blommor, rent, välorganiserat. Men det var delvis väldigt tacky, white trashigt. Men Indiana Jones-åkturen var bland det coolaste jag åkt på. Och jag gillar alla små tåg, vagnar, båtar etc. så Disneyland var perfekt för mig, massor av åkturer.

Mer djur

Jag blev väldigt förtjust i San Diego Zoo, en stor, snygg, grön park med massor av djur, det bästa zoo jag någonsin varit på och tydligen det största zoo som finns. Kan inte låta bli att publicera några foton till.

Buss


Los Angeles

Efter tre dagar i rad på stora nöjesparker har vi bestämt oss för att ta det lugnare idag. Vi har gått en sväng längs Hollywood Boulevard och Sunset Boulevard. Mycket folk, delvis halvsunkiga kvarter, varmt. Vi såg Hollywood-skylten!

Disneyland

Fler foton kommer

Hollywood!

Gick en sväng i San Diego igår kväll och fick äntligen se staden, den hade ju faktiskt en fin stadskärna. Gas lamp-distriktet, som det kallas. I förmiddags var vi och gick i hamnen, såg den stora hangarfartygen som låg där. Väldigt fin strandpromenad. Mulet väder dock. Just nu är det varmare i New York än här, det är ovanligt kallt för årstiden i Kalifornien. Vi åkte till Disneyland och tänkte ta en kortare tur där innan vi skulle fortsätta till hotellet i Los Angeles. Men vi blev kvar där nästan 8 timmar. Det är stort och det fanns så mycket att göra. Roligast var Indiana Jones-turen och Pirates of the Caribbean. Med det kort vi har köpt så får man gå in tre gånger på fjorton dagar. Det finns även en annan nöjespark precis bredvid som vi inte ens hann in i. Och vi har flera delar kvar av Disneyland som vi inte hunnit med, bl a Tomorrowland.
Vi kom till hotellet lite före midnatt. Vi bor i Hollywood, bara något kvarter från Hollywood Boulevard. Vi hann bara med en kort sväng där nu, men det var väldigt mycket liv. Och jag såg Spocks stjärna på gatan nära oss!

Sea World

Sea World var verkligen stort och häftigt, flera shower, många akvarier etc. Vi var där i nästan 9 timmar men hann inte med allt, långt ifrån. Jag tog sjukligt många bilder, men det blir ju så när man väntar på att en delfin eller späckhuggare ska hoppa upp och göra konster. Har hittills tagit över 2000 foton, men jag ska rensa bort en hel del.


Midsommarafton på Sea World

Midsommarafton på Sea World i San Diego. Snart börjar späckhuggarshowen!


Zooooooo

Har nu hunnit gå igenom fotona jag tog igår. Det blev över 700 stycken. Här kommer några till.


San Diego Zoo

Första dagen i Kalifornien och vi åkte direkt till San Diego Zoo, världens största zoo med massor av djur, en enorm park. Och otroligt fin, väldigt grön med mycket blommor, snyggt uppbyggd. Vi kom tidigt men hade inte riktigt tid att se allting trots att vi stannade i 7 ½ timmar.


Lång resa!

Lång resa som gick bra. Bil, båt, tåg, flyg, byte, flyg igen, bil.... Jag tappade koll på tiden. Vi åkte ju på onsdagen men var även framme på onsdagen. På fotot ovan syns Grönland från flygplansfönstret.
Det var riktigt jobbigt att köra från LA till San Diego, väldigt mycket köer. Det tog minst dubbelt så lång tid som vi hade räknat med. När vi kom fram så var klockan ganska mycket, det blev bara en kort promenad. Jag hade inte sovit mer än någon timme på planet - de hade superbra filmer. Efter en god natts sömn vaknade vi redan vid 7 och nu är vi redo att ge oss ut och kolla på San Diego. Det blir nog zoo idag.

Färden har börjat. Igår Bromma, flyg ti...

Färden har börjat. Igår Bromma, flyg till Ängelholm, bil till Höganäs. Nu bil till Helsingborg, färja till Helsingör, tåg till Kastrup, flyg till London, byte, flyg till Los Angeles.


Oj, plötsligt är det sommar. Semester. D...

Oj, plötsligt är det sommar. Semester. Det har varit fullt ös till sista stund på jobbet så det kommer som en chock. Jag är i gasen, är inte redo för semester. Tänk om jag tappar mitt flyt! Känner inte att jag behöver någon semester just nu. Men jag får väl försöka stå ut...


Oj, plötsligt är det sommar. Semester. D...

Oj, plötsligt är det sommar. Semester. Det har varit fullt ös till sista stund på jobbet så det kommer som en chock. Jag är i gasen, är inte redo för semester. Tänk om jag tappar mitt flyt! Känner inte att jag behöver någon semester just nu. Men jag får väl försöka stå ut... Snart flyger jag till USA.


Stämningsmusik....


En familj - August: Osage County

Såg om denna fantastiska föreställning på Dramaten nyligen. Jag har ju recenserat den här tidigare och rekommenderat alla att se den. Den var lika bra denna gång men upplevelsen var lite mer absurd i och med att vi satt på första bänk. Känns inte som att man hade tänkt på möbleringen av scenen så att den fungerade från första bänkarna. Vi hade ett stort bord framför oss och kunde inte se vissa saker som hände. Annat fick vi väldig närbild av. Väldigt sevärd, även om jag rekommenderar att man sätter sig lite längre bak i salongen. Obs: på lilla scenen är rad 3 längst fram, märkligt nog. Rad 1 och 2 finns inte.


Kalender vecka 25-27

måndag 21/6                       Zita sommarstänger. Packa inför resan.
tisdag 22/6                          sista jobbdagen. flyga till Ängelholm.
onsdag 23/6                        flyg till London, byte, flyg till Los Angeles
torsdag 24/6                       San Diego
fredag 25/6                         San Diego
lördag 26/6                         Los Angeles
söndag 27/6                        Los Angeles

måndag 28/6                      Los Angeles
tisdag 29/6                         Los Angeles
onsdag 30/6                       Las Vegas
torsdag 1/7                         Las Vegas
fredag 2/7                           Las Vegas. Zita öppnar.
lördag 3/7                           Death Valley, mot San Fransisco
söndag 4/7                         San Fransisco. USA:s nationaldag.

måndag 5/7                        San Fransisco
tisdag 6/7                           San Fransisco
onsdag 7/7                         San Fransisco
torsdag 8/7                        San Fransisco
fredag 9/7                           mot Los Angeles
lördag 10/7                         flyga hem
söndag 11/7                       hemma


VIKTIGA DATUM FRAMÖVER
23 juni-1 augusti   Semester

Superstress inför semestern

Superstress inför semestern. Nya oväntade, brådskande uppgifter på jobbet. Inplanerade viktiga saker som måste bli färdiga. Men att gå från jobbet vid 7 är inte optimalt när jag ännu inte hunnit packa och göra mycket annat som måste bli klart ikväll. Men det löser sig. Jag har ett antal timmar på jobbet imorgon, åker direkt därifrån till flygplatsen.


Effektivitet

Försöker vara lika effektiv i mitt privatliv som på jobbet. Idag har jag träffat 3 kompisar på raken (flera timmar per person), enligt löpande band-princip. Och färgat batik. Och fått min mikro att explodera. Man kan hinna med mycket på en dag.


Redan i Vegas?

dsc00813 (MMS)

Redan i Vegas? Nej, Golden Hits på Kungsgatan.


Världens bästa bio!

dsc00795 (MMS)

Världens bästa bio!


9-årsdag

Hoppsan, jag glömde bort att idag var min 9-årsdag på departementet. Får fira ordentligt nästa år istället!


Ljus

dsc00800 (MMS)

Tänk att det kan vara så här ljust kl 23 på kvällen.


Biovecka!

Biovecka! Ska nu på bio för fjärde kvällen i rad. I måndags hade jag inte tid för det var styrelsemöte. På bion såklart.


Dagens jobboutfit

dsc00803 (MMS)

Dagens jobboutfit. Talar för sig själv.


Feedback-tavlan på jobbet

dsc00798 (MMS)

Feedback-tavlan på jobbet


Moon

Ganska nyligen såg jag filmen Moon på bio, en film av Duncan Jones (son till David Bowie). Det är en film som utspelar sig på månen där en man snart ska avsluta sitt treåriga arbete. Han har varit ensam och isolerad där i tre år, med bara lite kontakt med Jorden och en dator som sällskap. Hans arbete är att utvinna energi som har förbättrat för mänskligheten på ett revolutionerande sätt. När han vaknar upp efter en olycka så beger han sig tillbaka till olycksplatsen och upptäcker att det finns en klon av honom själv där. Han börjar undersöka vad det är som egentligen pågår, samtidigt som han blir mer och mer fysiskt svag, och har svårt att veta hur han ska relatera till klonen. Det är en intressant film, och även om det är framtiden och rymden så är det egentligen ett klassiskt dilemma - hur högt pris är man beredd att betala för att förbättra världen när det innebär att offra någon eller några människor?


Kvinnor utan män

Jag såg den iranska filmen Kvinnor utan män på Zita för ett tag sedan. Det är en väldigt drömlik film som man inte riktigt vet hur man ska tolka. Om någon faller från ett tak, är den då död? Om den personen dessutom blir begravd i trädgården, är den då död? Och när den börjar vandra på gatorna och engagera sig politiskt, efter att ha blivit uppgrävd, är den då död? Valfri tolkning, antar jag. Landskapet förändras. Mycket utspelar sig i en trädgård där några kvinnor finner en slags fristad ett tag. Filmen utspelar sig under statskuppen i Iran 1953. Den är väldigt vacker och speciell, men ingenting för den som tycker att filmer ska vara logiska.


Recensioner

Jag gjorde en lista över alla filmer och teaterföreställningar som jag har sett men ännu inte hunnit recensera här. Den blev skrämmande lång. Jag ska sätta full fart!

Om en vecka sitter jag på flyget till Los Angeles!

Victoriabion kvalitetsbiograf?

Victoria kallar sig Stockholms kvalitetsbiograf. Jag har sett många bra filmer där, och gillar atmosfären. Men hur kan de visa Sex and the city 2? I och för sig så visade Grand, som även de kallar sig kvalitetsbiograf, Arn. Så pengar går väl före kvalitet ibland.


Konserthuset

dsc00797 (MMS)

Konserthuset


Att göra-listan (uppdatering)

En del har i alla fall blivit klart och finns därför inte på denna lista. Annat har jag påbörjat. Jag har nog glömt mycket. Jag vill inte se listan växa!

# sätta mig in i Zitas ekonomi - ständigt pågående 

# kontakta alla Folkets Bio-avdelningar som svarat på mitt mail om samarbete - påbörjat

# kalla samman alla på Zita som vill göra ett fanzine - påbörjat, behöver maila dem igen

# dokumentera mina fanzine-idéer - ständigt pågående

# skriva myndighetsstyrningsuppstramningsmail till enheten - klart!

# göra en översikt/tidsplan för myndighetsstyrningen 2010 och framåt - klart!

# förankra och börja använda uppdragsmall och uppföljningsmall - påbörjat, fortsätter i höst

# systematisera styrningen av SoS - påbörjat

# har över 1100 mail i inkorgen på jobbet, mail som måste hanteras på något sätt. gå igenom minst hälften innan semestern! nu har jag gått igenom massor men fått in nya så jag har 1 250 mail som måste hanteras.

# uppdatera vem gör vad-listan för Zitas styrelse - ständigt

# skapa ett budget- och styrningsnyhetsbrev för enheten - påbörjat, första utskicket gjort!


Hur tänkte de då?

Fick det här meddelandet i ett mail från Finansdepartementet (prenumererar på deras nyheter):

"OBS! FELAKTIGT UTSKICK AV INAKTUELL INFORMATION: Riktlinjer för statsskuldens förvaltning 2009
Finansdepartementet"

Varför skickar man ut något som man vet är felaktigt? Det var en lång redogörelse av riktlinjerna i mailet. Ska man få gissa själv vad som är felaktigt?


En liten antirojalistisk film!

Måste passa på att tipsa, så här i bröllopshysterins tider, att Zita visar en helt ny dokumentär (klar i torsdags förra veckan) av Maj Wechselmann: En liten antirojalistisk film. Filmen behandlar ett oerhört angeläget ämne: kungafamiljens historia. Om vi nu har en familj som ska anses vara bättre än alla andra och det räcker med att vara född in i den familjen för att man ska bli beundrad, slippa jobba, bli försörjd med lyx hela livet och anses vara förmer än alla andra, då måste man ju ställa höga krav på den familjen. MEN! Kungens morfar var en ivrig och synnerligen aktiv nazist som var med och drev en organisation som såg till att sjuka och skadade dödades. Kungens pappa frotterade sig gärna med nazister. Kungens pappa och mamma gifte sig i Tyskland och på gatorna vajade nazistfanor fast det bara var 1932. Det var kungens morfar som styrde där och han var nazist. Den gamle kungen var inte mycket bättre han. Och Silvias pappa var också aktiv nazist. Om man nu mot all förmodan och mot allt intellekt skulle tycka att man ska ha en kungafamilj så kan man ju ändå inte anse att den får ha en sådan historia och ändå komma undan med det. De beklagar det inte ens officiellt. Nej det här gör det totalt uppenbart att den här familjen inte kan anses vara högre stående än andra. Inte så att jag har något emot Victoria som person, hon har varit på mitt jobb en vecka och var trevlig och verkade vara en bra tjej, men principen är helt sjuk.

Själv tycker jag att det är självklart att man inte ska få ärva ett ämbete på det sättet. Detta är ju en demokrati. 2010! Det är pinsamt att vi har monarki. 

Själva filmen är väldigt hastigt gjord och det märks. Det är lite slarvigt med filmandet ibland och sådant. Samtidigt är det ett väldigt intressant ämne och de gamla klippen är jätteintressanta. Jag vill ha mer än de 28 minuter som filmen varar. Men som sagt: själva hantverket lämnar en del i övrigt att önska. Filmens angelägna tema gör att jag ändå rekommenderar den. 

 

Kalender vecka 24-27

måndag 14/6                      styrelsemöte på Zita
tisdag 15/6                         Sara
onsdag 16/6                       ansiktsbehandling Privatskolan.
                                            medlemsvisning på Zita.
torsdag 17/6                       massage. Åsa D.
fredag 18/6                         9 år sedan jag började i RK. Sanne.
lördag 19/6                         Maria B em. Marlene kväll.
söndag 20/6                        Mamma och Pappa dag. Styrelsemöte kväll.

måndag 21/6                       Zita sommarstänger. Packa inför resan.
tisdag 22/6                          sista jobbdagen. flyga till Ängelholm.
onsdag 23/6                        flyg till London, byte, flyg till Los Angeles
torsdag 24/6                       San Diego
fredag 25/6                         San Diego
lördag 26/6                         Los Angeles
söndag 27/6                        Los Angeles

måndag 28/6                      Los Angeles
tisdag 29/6                         Los Angeles
onsdag 30/6                       Las Vegas
torsdag 1/7                         Las Vegas
fredag 2/7                           Las Vegas. Zita öppnar.
lördag 3/7                           Death Valley, mot San Fransisco
söndag 4/7                         San Fransisco. USA:s nationaldag.

måndag 5/7                        San Fransisco
tisdag 6/7                           San Fransisco
onsdag 7/7                         San Fransisco
torsdag 8/7                        San Fransisco
fredag 9/7                           mot Los Angeles
lördag 10/7                         flyga hem
söndag 11/7                       hemma


VIKTIGA DATUM FRAMÖVER
23 juni-1 augusti   Semester

Lek på Sveavägen en junisöndag.

dsc00790 (MMS)

Lek på Sveavägen en junisöndag.


Glassparet och deras stalker

dsc00782 (MMS)

Glassparet och hon som inte fick någon glass - stalkern som smyger runt och antastar glassgubbar och -gummor.


Folkets Bio Elektra i Västerås

dsc00779 (MMS)

Folkets Bio Elektra i Västerås. Trevligt, intressant studiebesök idag.


Viktigaste valfrågorna enligt ny undersökning

Vilka samhällsfrågor är viktigast för dig som väljer parti?

30% Arbetslösheten/Sysselsättningen

26% Sjukvården

24% Utbildning/Skola

16% Barnomsorgen

16% Miljö

16% Äldreomsorgen

12% Pensionärernas villkor

12% Skatter

9% Sveriges ekonomi/tillväxt

6% Socialförsäkringar

5% Invandring/flyktingar

4% Familjepolitik

Källa: DN/Synovate


Yep, sjukvården är alltid i topp!


Tråkiga möten är bra

Tråkiga möten är bra för bloggskrivande. Jag kan ändå lyssna på allt som sägs. Jag ligger efter med recensioner. I väntan på Godot, En familj och Mannen med ormskinnsjackan bland annat. Jag jobbar på det!


Har funderat på att skriva gladbok

Har funderat på att ha en dagbok där jag skriver ner saker som gör mig glad, t.ex. positiv feedback på jobbet. En gladbok. Man glömmer ju så lätt. Men jag kan inte använda bloggen till det, då tror ni att jag har fått hybris...


Pälsprydnader för katt

dsc00776 (MMS)

Varför finns det inte pälsprydnader för katter? Eller kepsar kanske? Inte för att Ronja ser särskilt nöjd ut...


Har du det som krävs för att ha en åsik...

Har du det som krävs för att ha en åsikt? Det kan man testa på försvarsmakten.se. Jag har personligen inte testat. Jag tycker att människor har rätt att ha åsikter. Visst blir jag irriterad när någon slänger ur sig något som strider mot fakta, men det får man väl ta. Försvarsmaktens attityd äcklar mig. Om jag blir underkänd har jag alltså inte rätt till en åsikt. När ska Valmyndigheten göra samma sak? Har du det som krävs för att få rösta i höst?


Parkteater!

Passa på att se en massa gratis teater, musik och dans i Stockholms parker i sommar!

http://www.stadsteatern.stockholm.se/parkteatern/m/stadst_sommar_low.pdf

San Francisco 16 grader, molnigt

San Diego likaså. Och Los Angeles. Hmmmm....
Las Vegas 39 grader igår. Det är mer lagom! :-)

Två veckor kvar nu.

Mina favoritblommor

dsc00764 (MMS)

Mina favoritblommor


Så blir man en lyxfotbollsfru!

Så blir man en lyxfotbollsfru! skriker en tidningsrubrik. Någon sådan där veckotidning, vars attraktion jag aldrig insett. Är det 2010 nu? Är det viktigaste för en kvinna fortfarande hennes mans ställning? Jane Austen kritiserade fenomenet för 200 år sedan. Det känns som om vi är på väg åt fel håll nu. Hollywoodfruar. Fotbollsfruar. Och jag som bara är ekonomie magister och kansliråd! Ogift. Inte ens några ungar. Vill inte ens ha ungar! Skamligt!


Omläggning av trafiken från kl 18.30

Omläggning av trafiken från kl 18.30 idag, säger SL på hemsidan. Men vad rart av dem att göra det redan kl 18! Min buss 43 kom aldrig. Någon hade väntat över 20 minuter på den hållplatsen. Och så möter jag buss 2 på helt fel plats långt innan 18.30. Tvingas gå. Kommer för sent. Hinner inte äta innan Zitajobbet. Tack SL!


Jaha

Jaha, nu har mellanslagsknappen på min mobil lagt av nästan helt. Man måste trycka 15-20 gånger på den för att det ska hända något. Min mobil lagades nyligen och då byttes bl.a. tangenterna ut. Två funkade inte. Men just mellanslagstangenten har alltid funkat förut.


Kalender vecka 23-27

måndag 7/6                        jobba på Zita. Sunkit.
tisdag 8/6                           hårklippning
onsdag 9/6                         Jimmy
torsdag 10/6                       spabehandling. Marias födelsedag.
fredag 11/6                         Cinema Revolt på Zita. Jimmy.
lördag 12/6                         Cinema Revolt på Zita.
                                            Studiebesök på Elektra i Västerås. 
söndag 13/6                       Cinema Revolt på Zita. Maria B.

måndag 14/6                      styrelsemöte på Zita
tisdag 15/6                         Sara
onsdag 16/6                       ansiktsbehandling Privatskolan.
                                            medlemsvisning på Zita.
torsdag 17/6                       massage. Åsa D.
fredag 18/6                         9 år sedan jag började i RK. Sanne.
lördag 19/6                         Marlene
söndag 20/6                        Mamma och Pappa

måndag 21/6                       Zita sommarstänger.
tisdag 22/6                          sista jobbdagen. flyga till Ängelholm.
onsdag 23/6                        flyg till London, byte, flyg till Los Angeles
torsdag 24/6                       San Diego
fredag 25/6                         San Diego
lördag 26/6                         Los Angeles
söndag 27/6                        Los Angeles

måndag 28/6                      Los Angeles
tisdag 29/6                         Los Angeles
onsdag 30/6                       Las Vegas
torsdag 1/7                         Las Vegas
fredag 2/7                           Las Vegas. Zita öppnar.
lördag 3/7                           Death Valley, mot San Fransisco
söndag 4/7                         San Fransisco

måndag 5/7                        San Fransisco
tisdag 6/7                           San Fransisco
onsdag 7/7                         San Fransisco
torsdag 8/7                        San Fransisco
fredag 9/7                           mot Los Angeles
lördag 10/7                         flyga hem
söndag 11/7                       hemma


VIKTIGA DATUM FRAMÖVER
23 juni-1 augusti   Semester

Vän av ordning?

Det känns som om jag borde skapa en till blogg bara för allmänna klagomål, som t.ex. på SL. Det passar inte in på kulturfrosseri. Samtidigt bereder det mig en viss tillfredsställelse att klaga i skriftlig form. Men när det gäller SL så är det ju i stort sett dagliga inkompetensyttringar. Som igår när buss 4 gick en helt annan väg trots att det bara stod "förseningar" på infotavlan. Eller idag när det bara står "störningar" ospec.


Solkatt

dsc00712 (MMS)

Solkatt


Tredje teaterbesöket denna vecka avklarat...

Tredje teaterbesöket denna vecka avklarat. En lysande föreställning (En Familj), en bra (I väntan på Godot) och en dålig (dagens publikgenomdrag av Mannen i ormskinnsjackan).


Hurra!

Hurra! Det är griskapplöpning på en county fair som vi ska på i sommar!


Vad är tryckavlastande minnesskum?

Vad är tryckavlastande minnesskum? Skumma minnen vet jag mycket, även skumminnen, men minnesskum känns skumt.


Den här bröllopshetsen...

Den här bröllopshetsen, jag förstår verkligen inget. Hur kan man tycka att det är en så stor grej? Hur kan gallerian kalla sig Stockholm Weddingstore? Trams trams trams. Jag vill bojkotta alla företag som profilerar sig på detta, men jag orkar inte hålla ordning på dem.


Verkar som att sms-bloggandet bara fungera...

Verkar som att sms-bloggandet bara fungerar för de sms som handlar om att sms-bloggandet inte fungerar. Inga andra kommer fram, inte mms heller.


Verkar som att sms-bloggandet behagar stre...

Verkar som att sms-bloggandet behagar strejka nu igen.


Att göra-listan

En del har i alla fall blivit klart och finns därför inte på denna lista. Annat har jag påbörjat, och jag har nog glömt en del så jag måste kolla upp det och fylla på.
Om tre veckor har jag semester!

# sätta mig in i Zitas ekonomi - påbörjat

# kontakta alla Folkets Bio-avdelningar som svarat på mitt mail om samarbete - påbörjat

# kalla samman alla på Zita som vill göra ett fanzine - påbörjat

# dokumentera mina fanzine-idéer - ständigt pågående

# skriva myndighetsstyrningsuppstramningsmail till enheten - omarbetat, genomgång på enhetsmöte etc.

# göra en översikt/tidsplan för myndighetsstyrningen 2010 och framåt - klart!

# förankra och börja använda uppdragsmall och uppföljningsmall

# systematisera styrningen av SoS - påbörjat

# har över 1100 mail i inkorgen på jobbet, mail som måste hanteras på något sätt. gå igenom minst hälften innan semestern!

# uppdatera vem gör vad-listan för Zitas styrelse - påbörjat

# Västerås och styrelsen om Elektrabesök 12 juni - påbörjat

# definiera redaktörsskapet för budgetpropositionen och kontakta berörda - påbörjat

# skapa ett budget- och styrningsnyhetsbrev för enheten - påbörjat


Vad ska grannen säga?

dsc00761 (MMS)

Vilken bilreklam. Sorgligt. Vad ska grannen säga? Ska jag köpa en fin ny bil för att bevisa mitt värde som människa för min granne? Jag förstår inte det där med att prylar ska ge status. Är jag det jag äger och konsumerar? Bestäms mitt värde utifrån det? Jag försöker konsumera så lite som möjligt och har inga "statusprylar" förutom min katt. Jag måste därmed vara rätt värdelös. Vad ska grannen säga?


För lite kultur på bloggen!

Tycker i alla fall jag. Men jag har inte hunnit se så mycket teater och film på sistone, och det jag har hunnit se har jag inte hunnit recensera. Zita tar all min fritid, men inte till filmer utan till möten, styrelsearbete osv. Ikväll blir det möte om ett Folkets Bio-fanzine, hoppas att vi får ihop något före sommaren. Det är väl också kultur?

Pusshörna i soffan

dsc00743 (MMS)

Pusshörna i soffan


Gun-Britt på besök i Eskilstuna

dsc00749 (MMS)

Gun-Britt på besök i Eskilstuna för första gången. Hennes mest bisarra 50-årspresent. Men hon önskar sig dumma och onödiga saker... Fast det är såklart varken dumt eller onödigt att få träffa mina föräldrar och se min hemstad.


Mors dags-smyckad gård hos mig

dsc00760 (MMS)

Mors dags-smyckad gård hos mig


RSS 2.0