Min egen säng

Skönt att sova i sin egen säng. Men jobbigt att vakna och inse att cola lighten är slut. Och se högarna av nyinköpta kläder. Måste göra mig av med gammalt bråte så det nya får plats. Ett stort projekt. Men jag börjar jobba på måndag.


????????

VEM har köpt alla prylarna? Alla dessa kläder. Hur gick det till? Och framför allt: var ska allting förvaras?

Hemma!

Skönt! Även om det är kul att vara på resande fot så har jag levt lite för mycket i kappsäck de senaste dryga fem veckorna. Ska bli skönt att packa upp, komma i ordning, sova i min egen bekväma säng. Och Superkatten är nöjd. Supergos!

Sam & I


Underbart galet!

Häftig utekväll i London. Skönt att få glida förbi köer och slippa betala, att vara utvald. Mer Sådant! Funderar på att flytta till London och dra av tio år på min ålder. Det skulle funka!

You pay peanuts - you get monkeys

Vilket råtthål till hotell i London! Men centralt och billigt. Dock bor vi sex trappor upp utan hiss. Suck. Min väska bor i bagagerummet, bara en lång, brant, smal trappa upp. Sitter i hotellets bar och tittar ut på trafiken på The Strand. Fullt ös. Totalt kaos förut, folk släpptes inte ner i t-banan. Oxford Circus var rent galet med allt folk på gatorna. Bombhot? Undrar om detta wifi funkar. Inte lätt att få igång. Tjejen som jobbar här hade inte lyckats koppla upp sig på tre månader. Nu ska jag hyra en handduk för ett pund. Underlakan ingår i priset men inget annat verkar ingå. Vi delar ett fyrbäddsrum (2 våningssängar, ingen golvyta, ingen dusch eller toa på rummet) med två kinesiska tjejer.

Kanal i Shipley


Skipton = kanaler och vackra stenhus


Hund i husbåt


Samma stil även på nyare hus


Blåst i Skipton

Äntligen lite volym i mitt hår!

... och hundar


Det fanns väldigt många svanar i Skipton


Kanalen i Skipton


Mer Skipton


The holy trinity church i Skipton


Skipton - liten å bredvid kanalen


Skipton


Andra besöket


Mjau


Manchesters pariserhjul

Vi hann tyvärr inte åka det pga all shopping.

Welcome to...


Utsikt från tåget mellan Leeds och Manchester


Annas och Neils hus


Wifi på tåget

Smidigt med gratis wifi på tåget, dessutom uttag så att man kan ladda mobiler och datorer. Tyvärr verkar uppkopplingen inte så jättebra just nu, jag har blivit utkastad tre gånger. Vaknade tidigt i morse och har sparat in foton från de senaste dagarna. Osmidigt att inte ha fotoprylen till iPad eftersom jag inte kan ladda ner foton direkt i paddan utan måste spara dem först i syrrans dator, därifrån ladda in dem på blogg.se och sedan spara dem eller publicera dem.

Blommor i Shipley


Annas och Neils innergård


Leeds centrum


Packad

15,6 kilo väger väskan nu. Hoppas Ryan Air accepterar det. Annars får jag klä på mig mer. Planen är att ha på mig jeanskjol och jeans, två cardigans, topp och jacka. Lär inte frysa på planet... Några saker får stanna kvar hos syrran. Hoppas Mamma och Pappa kommer hit snart och kan hämta prylarna... Imorgon bitti åker vi till London igen, en dag tidigare än planerat. Vi kände att vi behövde mer tid där. Vi har bokat in oss på ett hostel i 4-bäddsrum, får se om vi får sällskap. Det kan bli intressant. Det var i alla fall väldigt billigt för att vara London (en säng i ett fyrbäddsrum utan dusch och toa kostar bara ca 50 % mer än ett trevligt dubbelrum med dusch och toa på the Strip i Las Vegas). Leicester square igen imorgon kväll!

Hoppsan

Hur ska jag ta mig hem? Jag har shoppat massor. Ryan air är sā strikta, max 15 kilo i resväskan. Max 10 kilo i handbagaget, inklusive allt. De väger handbagaget! Det har jag aldrig varit med om tidigare. Hur ska jag lösa det? Kan jag ta på mig alla kläder? Tejpa saker på kroppen?

Make-over


Vackra viktorianska shoppingarkader i Leeds


Underhållning i Leeds


Anna hittar en snygg kudde


Utflykt på landet i Yorkshire


Vackra blommor i en kyrka


Anna och morotskakan


Mitt nya hus


Skipton


Anna och Neil i Skipton


Utflykt i Yorkshire


Utsikt från Annas och Neils balkong i Shipley


Revolution!?

En händelserik dag. Först skaffade jag ny katt, sedan garderob (14 plagg), sedan nytt hår. Har min gamla shoppingmani återvänt? Jag som knappt shoppat sedan 2003. 2004 kanske. 2005 var senast jag köpte kläder "på riktigt" i Sverige. Sedan köpte jag en del plagg i en affär i Wien 2008. Under 2009 köpte jag endast en topp (förutom underkläder såklart). Men i år har jag köpt massor, först i Vegas och nu i Leeds. Egentligen bara i två affärer vid två tillfällen, men ändå... Jag måste rensa i garderober och lådor hemma. Så länge jag inte köpte något nytt funkade det men jag har ingen plats för mina nya prylar!

Towern


Min nya bil


Londondate

Med min favorit Patrick Stewart

Blåst!

På tunnelbanan i London, fönstret längst bak i vagnen var öppet.

St Paul's igen


St Paul's


Gammalt möter nytt


Themsen


En oemotståndlig kille!


Londonfoton


London

Ett och ett halvt dygn i London är verkligen lite. Jag har varit här kanske tio gånger förut så jag har ju ett sammanhang, men ändå. Nu tog vi en sväng runt Trafalgar square, Big Ben etc. Hann tyvärr inte med London Eye, trots att det är mitt tredje besök sedan den byggdes. De två tidigare gångerna var i januari 2004 och januari 2006, och det där onda hjulet är alltid stängt i januari. Vi hann med betydligt mer igår än jag väntat mig. Oxford street, Tower bridge, Leicester square osv. Trevligt att höra vackert klingande brittisk engelska efter vår USA-resa.

Jävla skit

Hade skrivit ett långt Londoninlägg, sparat några gånger och sedan när jag nyss tryckte spara fick jag bara upp första meningen. Allt annat var borta. Trots att jag vet att jag sparat mycket mer än så innan. Onda!

Tavistock hotel

http://www.imperialhotels.co.uk/tavistock Här ska vi bo i London. Ganska centralt, ser helt okej ut. Dyrt förstås, det är ju London. Känns som om det är ungefär samma nivå där som i New York. Tacka vet jag Vegas-priser....

Universal studios-foton

Ni vet den där trudelutten som spelas när en Universal Studios-film börjar? Ni kommer kanske inte ihåg hur den går, men ni har säkert hört den. Föreställ er att höra den i flera timmar....



Blues Brothers-bilen



Simpsondelen av nöjesparken





Hitchcocks kontor



Uppbyggda kulisser som ändras för att åstadkomma rätt stad, rätt årtionde etc.



Bilen från Tillbaka till framtiden.



På rundturen fick man se hur specialeffekter skapas.





Hela havet stormar? Man kunde dela på havet och köra rakt igenom.



Den lilla byn i Hajen-filmerna.



Bates motel. Observera Norman Bates som bär ut ett lik till bilen. Han kom fram till vårt tåg och hotade några med kniv senare.



Närkontakt med Hajen



Bisarra popcorn med smak av bl a kanelbulle och choklad.



Monkey business i en av showerna



Memorabilia måhända, men vi såg många ställen i USA där armén rekryterade folk.



Dracula vandrade runt bland folk. I dagsljus. Skumt.



Blues Brothers-show



Ligger inte den här porten i Notting Hill i London? Nej, den ligger i LA, som så mycket annat. Exempelvis spelas CSI Las Vegas in här, liksom CSI New York och Miami. Det är bara en kort tid varje år som de åker till respektive stad och spelar in lite utomhusscener.



Ett litet franskt torg mitt i Universal Studios



Någon har rymt från Mumienfilmen!



The End!


Las Vegas - video från The Strip

Hinner inte lägga ut några foton innan jag åker iväg på nästa resa imorgon (förutom en liten försmak nedan), så ni får vänta lite på Vegasfoton. Men passa på att titta på denna fina video från huvudgatan i Las Vegas, The Strip. Jag hittade den på Youtube. Galet och underbart! Spana in vårt hotell med det coola tornet, det är ett av de sista som visas.

http://www.youtube.com/watch?v=hQbmz2Qs440&feature=fvst



Viva Las Vegas!


Los Angeles-foton

Vill se musikalen, men fick nöja mig med lyktstolpen.



Ekorre utanför hotellet



Vårt hotell, väldigt nära Hollywood Boulevard



Beverly Hills kanske är coolt, men att posera framför skylten måste väl anses rätt så töntigt. Men jag står för det!



Rodeo Drive. Allt jag köpte där var en flaska vatten.



Utsikt från berget bredvid Hollywoodskylten.





Och där var den till sist, efter att vi slingrat oss uppför många backar och åkt förbi massor av fantastiska hus (varav en tredjedel tycktes vara till salu - finanskrisen slår hårt i Hollywood). Närmare än så här kom vi inte med bil.



Santa Monica





Kodak Theatre, där Oscarsgalan hålls



Mann's Chinese Theatre på Hollywood Boulevard



Michael Jacksons stjärna på Hollywood Boulevard.



Skymning över Hollywood



Vackra blommor i Venice



Venice med sina vackra hus och kanaler





Hollywood Boulevard igen



Utanför Mann's Chinese Theatre har många stjärnor gjort hand- och skoavtryck. Gillade den här mest för att det var hästskoavtryck och pistol på den också.



Min Star Trek-favorit har såklart en stjärna på Hollywood Boulevard!


Disneyland-foton del 2




Så här ser man ut före Disneyland



och efter!



Mickey's fun wheel har samma upplägg som min favoritkarusell på Coney Island NYC, att vagnarna i pariserhjulet far fram och tillbaka. Lagom läskigt för mig.





Inuti pariserhjulet



MEN jag fick en ny favoritkarusell i California adventure park (systerpark till Disneyland, ligger mitt emot): Soarin' over California. Den gör sig inte så bra på bild men titta på videon på den här sidan: http://disneyland.disney.go.com/disneys-california-adventure/soarin/
Man svävar över olika ställen i Kalifornien, känner vinden, åker lite upp och ner, det känns otroligt verkligt. Apelsinblommorna doftar när man flyger över dem. En otroligt härlig upplevelse!

Coola planteringar, vackra färger.



Jag ville gå in i Hollywood Tower tills jag insåg att det var någon slags fritt fall i hissen. Otäckt!



Mickey's toon town hade cool arkitektur





Och vi träffade Pluto



Det fanns även en space-del med framtidstema, rymden etc.



I framtidshuset fanns denna otroligt smidiga spegel. Tänk att kunna prova sina kläder, peruker och smycken utan att behöva anstränga sig!



Snövits elaka styvmor var ute och gick.



Berg med rodelbana i bakgrunden. Coola framtidståget till vänster.



Vi snodde den näst coolaste kupén: längst bak.



Sedan var det hej då till Disneyland och California Adventure park. Åka tillbaka? Tveksamt. Soarin' over California var underbar, och Indiana Jones-turen var väldigt rolig. Det var kul att se allt som fanns där, men jag känner inte att jag behöver åka dit igen. De två fantastiska åkturerna är inte värt inträdespriset. Men vem vet, kanske om 10 år...


Disneyland-foton del 1

Los Angeles som stad kändes lite otydlig, även om vi bodde sådär 50 meter från Hollywood Boulevard med stjärnor på trottoaren. Det finns ju inget tydligt centrum utan många olika ställen att besöka. Vi inledde starkt med Disneyland, vilken blandning av kitsch, plast och drömmar. "The happiest place on earth".


Tågstationen



Tåget tog oss bl.a. till dinosaurier



New Orleans-känsla



Flodtur i Indiana Jones-anda







Disney själv, med Musse. Törnrosaslottet i bakgrunden.



Törnrosas slott



Jimmy provar hatt i The mad hatter's butik.
Jimmys mamma i bakgrunden.



Parad med Långben m.fl.



Stämningsskapande entré till Indiana Jones-åkturen. Långa mörka korridorer, grottor m.m. Själva åkturen var supercool, den roligaste på Disneyland. Man åkte i en jeep, helt galet, kastades runt, fick lite känsla av att vara med i filmen.



Sker det mirakel i Indiana Jones tunnel?



Ljud- och ljusshow







Och fyrverkerier lite senare




Bio 3 dagar i rad

Tre dagar i rad är inte så mycket. Jag skulle nog kunna gå på bio varje dag. Det har blivit fyra biobesök på en vecka.

Mannen i ormskinnsjackan

Såg en förhandsvisning på Dramaten på en pjäs som har premiär i höst: Mannen i ormskinnsjackan av Tennessee Williams. Jag brukar uppskatta Dramatens pjäser och de har haft några fantastiska uppsättningar på senare tid: En familj, Scener ur ett äktenskap m.fl. Men de har också haft några bottennapp som t.ex. Hantverkarna. Jag var dock inte beredd på detta, en pjäs som sade mig så gott som ingenting alls. Och trots att det går riktigt illa för flera av huvudpersonerna brydde jag mig inte det minsta om det. Det var lite vilda västern-känsla över det hela, en saloon, en liten håla, en indian osv. Men vad ville de säga oss? Att det ska vara "dramatiskt" funkar liksom inte när det känns så krystat. Enligt Dramatens hemsida är det ett skarpladdat passionsdrama. Drama ja. Skarpladdat om det räcker med att man har vapen på scenen och skjuter med det. Men passion? Nej inte hos skådespelarna och inte i publiken heller. Jag ville gå efter pausen (första gången någonsin!) men blev övertalad av mitt sällskap att stanna kvar.

Recensioner....

.... har det varit dåligt med på senare tid, jag har verkligen en lång lista med filmer och pjäser jag har tänkt recensera här. Men det kommer nog. Just nu är det mest USA-resan som jag skriver om, av naturliga skäl.

Försöker bota min Las Vegas-fixering...

... genom att gå på bio ikväll och se "New York I love you".

Superkatten 85 år!

Idag fyller Superkatten 85 människoår! Hurra!

8 dagar i Vegas i januari för 7 500 spänn!

3 till 12 januari 2011, boende på Circus Circus, flygresa tur och retur (byte i Chicago): 7 500 kronor per person. Fast det är bara mellan 1 och 15 grader där då. Men ändå.

Helt galet, ända sedan jag var i Vegas har jag bara tänkt på att åka tillbaka dit. Jag är kääääär.

San Diego-foton del 2

San Diego zoo tog hela första dagen. Dag två ägnade vi åt Sea world.

Det här är en rolig åkattraktion



Efteråt ser man ut så här, helt genomsur, även håret och underkläderna



Och känner sig så här



Späckhuggarshowen var riktigt häftig.











Ett fint trick var att blöta ner publiken. De första sexton raderna var "soak zone".



Cool show, som sagt, även om det var en tramsig inledning med "God bless our armed forces" och alla i publiken som hade en anhörig eller vän i strid skulle ställa sig upp för att få applåder. Men jag kan ju inte hålla späckhuggarna ansvariga för dessa dumheter. Kopplingen mellan späckhuggare och krig känns något otydlig för mig, såvida inte USA använder sig av späckhuggare i krigen. Men Afghanistan ligger inte vid något hav så där blir det svårt.



Det fanns även vackra parkmiljöer på Sea World, snyggt och professionellt uppbyggt. Såklart.



Men det fanns givetvis fler djur än späckhuggare. Pingviner t.ex.



Och hajar



Delfinshow fanns det förstås också, med akrobater




och "delfinridning"



Men jag gillade sjölejonen mest!



En utter är nog inte lätt att dressera, den här kunde bara komma in med lite saker på scenen.



Nej sjölejonen är mer läraktiga, och dessutom så söta!



Även om de kan föra ett jäkla oväsen när de tigger mat.



Efter en lång dag på Sea World så gick vi en sväng i San Diego centrala delar och hittade centrum! Gas lamp district hade mycket turister, folkliv, gaslampor och fina hus.


San Diego-foton del 1

Vi bodde ganska centralt i San Diego, på Motel 6. Ändå tog det ett bra tag innan vi hittade något som kändes som ett centrum. Vårt fokus var San Diego Zoo och Sea World, utanför stan.

Downtown:

 


San Diego Zoo

lekfull isbjörn



trötthet



nos



nos mot nos



vem betraktar vem?



fåglar fanns det gott om



sköldpaddor





alla är välkomna på restauranten



vissa sov...



... medan andra höll utkik



giraffer



kattdjur





sightseeingbussen och jag



alla ville inte vara med på bild



det fanns även lugnare delar i detta stora fina zoo, här t.ex. en japaninspirerad trädgård



men det var också mycket kackel...


Ja!

Bilder kommer. Men det tar tid att gå igenom alla dessa tusentals foton....

Vilken resa!

Mitt i resan är det ju kaos men nu med viss distans känner jag tydligare hur fantastisk resan var. Så mycket som vi hann med, så olika saker. Las Vegas neonljus och absurditet, Yosemites ursprungliga och mäktiga skönhet, Death Valleys förtärande hetta, snöbollskastning dagen efter, Beverly Hills och Rodeo Drive, småstäder där alla känner alla, havet, bergen, Grand Canyon, 3 000 meter över havet, hålan nära area 51, 12 grader, mulet och dimmigt, 45 grader och stekande sol, yttersta lyx, fattigdom, sjölejon, Disneyland, Hollywood boulevard, usel grusväg med översvämning....

Okej då

Okej då. Efter en brunch med Sara på kajen nedanför Rosenbad, med fötterna dinglande över vattnet i det varma solgasset, så ser jag åter Stockholms charm.


Saknar att vara förälskad i Stockholm

Jag saknar att vara förälskad i Stockholm. Förr var jag det, men det har gått över. Nu när jag kom hem efter resan kändes det tydligt. Jag har bara Las Vegas i huvudet. När kan jag åka tillbaka?


Las Vegas ingredienser

Idag kände jag att jag hittade en beskrivning som skildrar Vegas någorlunda. 45 % kitschigt pynt, 45 % Disneyland och 10 % Sunkitkänsla. Helt oemotståndligt för mig, såklart.


En vecka

Jag har haft min iPad en vecka nu och är alltför beroende. Har lämnat den hemma för att jag ska på gröna lund nu. Men jag saknar den! Även om den inte är lika rolig utan 3G, jag får skaffa ett sådant abonnemang här också.


Hemma

Landade igår kväll, tog mig hem med taxi, smidigt. 30 timmar på väg, i bil från Lompoc till Solvang, till flygplatsen i LA, flyg till London (många filmer att se, ingen sömn, Virgin Atlantic har bra underhållning ombord), väntan i London, flyg till Stockholm. Hemma hos Superkatten nu. Lägenheten känns konstig, främmande, ovan. Jag var inte ens trött när jag kom hem utan packade upp, lade in foton i datorn m.m.

377 mil i bil

Hittills på resan. Vi har 13 mil kvar nu.

Hemåt

På väg mot flygplatsen efter att ha stannat en stund i Solvang, en "dansk" by i Kalifornien. Vi ska lämna tillbaka bilen nära LAX där vi hyrde den. Hoppas att de inte har några större synpunkter på vissa repor som uppstod när vår GPS lurade ut oss i bushen på en hemsk, stenig väg där vi fick möte och var tvungna att köra ut i snårbuskarna. Sdessutom var vägen översvämmad så vi tvingades vända och köra tillbaka en halvmil på samma usla väg. Hoppas det inte blir något krångel med min väska, den väger 25 kilo. Max är 23 kilo mellan LA och London, sedan 20 kilo till Stockholm.

Scenic route

Etten är fantastisk, speciellt i de bergiga delarna. Vilka vyer! Havet, klippor, berg. Jag tog många kort såklart. Ni får se dem senare. På ett ställe fanns dessutom ett gäng jordekorrar som var otroligt söta, och orädda. Kom att tänka på andra vackra vägar jag åkt på. Vilken är vackrast? Kansle skotska hoögländernas dramatiska berg och många sjöar? Eller italienska Cinque Terres vindlande bergsvägar med havsutsikt? Cornwalls fält, klippor och hav?

Foton

Uppkopplingen på hotellet i SF var tyvärr dålig så jag har inte kunnat lägga ut foton på sistone. Jag måste nämligen spara dem i Jimmys dator och sedan lägga in dem med wifi i blogg.se. iPaden har 3G så den funkar bra att surfa med på många ställen.

Onåbar

Igår längs ettan från SF till LA så var det ingen 3G-täckning. Jobbigt! Man blir snabbt bortskämd. När kommer nästa bensinmack? Nästa International House of Pancakes? Har jag fått mail? Lever Patty Hearst? Hur varmt är det i Stockholm? Vi bodde på Travelodge i Lompoc inatt. Bra rum, men dålig wifi så jag fick inte upp några foton. Ser fram emot att gå igenom dem när jag kommer hem. Om jag orkar. Jag har tagit över 10 000 foton! Köpte inte bara ny kamera utan även två 8G-minneskort som jag har fyllt. Utöver de minneskort jag hade med mig.

Vill ha

Ett sjölejon En ekorre, eller flera En säl Tre tvättbjörnar

Ettan

På väg ner från San Francisco mot LA, längs kustvägen. Ser Stilla Havet. Nu skiner solen. Den ser man aldrig i san francisco, jäkla dimma. Vi har haft 12-15 grader varje dag, har frusit, köpt fleecefodrad jacka. SF är ett kallt blåshål! Turistaffärerna säljer mest fleecetröjor och jackor. Turisterna är inte beredda på kylan, man ser massor lättklädda som tvingas gå och köpa varma kläder. Men fin stad annars. Men inte lika häftig som Vegas. Trust me!

Glöm bilbloggande

Nu är det spårvagnsbloggande som gäller.

Surfing USA

För en månads nästan obegränsat surfande på min iPad i USA betalar jag 25 dollar, ca 200 kr. Bra pris! Jag kan inte åka hem. Hemma finns inte abonnemang för iPadsurfande 3G ännu för paddan är ju inte släppt ännu i Sverige. Vi får hitta en lösning. Wifi funkar såklart. Önskar att det gick att få kameraprylen till iPad så att jag kunde ladda in foton direkt i paddan och verkligen liveblogga. Den är extremt slutsåld här, med köer när de får in nya, men vi ska försöka beställa den till Sverige.

Carmel by the sea

Idag har vi träffat Vickie igen och gjort en utflykt till Monterey och Carmel by the sea. Den förstnämnda stan var trevlig och vi såg en massa söta sälar på klipporna. Carmel är den stad där Clint Eastwood var borgmästare förut. Det var en supermysig stad med söta hus,massor av blommor och fin kustlinje. Av en slump kom vi förbi den kyrka där Vickies föräldrar gifte sig. Hon hade aldrig varit där förut. Vi åkte längs havet och det låg underbara villor där. Några såg ut som sagohus. Många hus var till salu. De dåliga tiderna märks.

Silicon Valley

Vi är i Silicon Valley, på väg till Apples huvudkontor. Jimmy har kommit hit för att tillbe sin gud....

Blandade iakttagelser

Jag gillar verkligen att bo bredvid ett Walgreens som är öppet dygnet runt. Och IHOP, International House of Pancakes, ett härligt ställe där man kan få all möjlig mat och de är trevliga, tillmötesgående och de har öppet dygnet runt. Dessutom fri gratis påfyllning, obegränsat. Som på många andra ställen. Folk är trevligare i Kalifornien än i New York, de småpratar med en, ställer frågor osv.

Trädgårdsutställning på Alameda county fair


Griskapplöpnimg på Alameda County fair


På väg från Yosemite till San Francisco


Vattenfall i Yosemite


Snö i Yosemite


Yosemite


Mono Lake


Sietra Nevada


Frozen in Frisco

Ja, San Francisco är en cool stad, i ordets alla bemärkelser. Det är ingen slump att turistbutikerna säljer fleecetröjor, varma jackor, mössor etc. Jag hade topp, kofta, jeans och jacka men det var för kallt så jag köpte en fleecefodrad jacka. Imorgon ska jag försöka fá tag på vantar. Annars har vi tillbringat dagen med att åka till Golden Gate bridge, Fisherman's wharf, Union square, åka spårvagn m.m. Lite krångel med datorn nu så foton kommer senare.

Aj aj aj

Pad. Ja, jag kunde inte motstå att skaffa en själv så jag köpte en iPad. Dyrt, kanske onödigt men väldigt roligt. Jag har precisnfått igång den. Nu kan jag blogga för fullt. Skulle vilja ha fotoprylen till så att jagnkan lägga in foton direkt i min padda, men den går inte att få tag på. Det är ju kö för iPad. Jimmy beställde en i San Diego men den kom dagen efter att vimåkt. Samma sak i LA. I Vegas beställde han en som skulle komma till San Francisco, dit vi skulle anlända 2 dagar senare. Men den gången kom den dagen efter och de vägrade hålla den till måndagen. Killen i Vegasbutiken tyckte synd om oss och jag fick ringa på nya iPhone 4 för att böna men SF-butiken sade nej ändå. Då fixade Vegaskillen en iPad till Jimmy. Någon blev utan. Jimmy beställde en till SF ändå och det var den som kom idag. Det känns som om jag gått med i en sekt. När jag hämtade min iPad så sade säljaren grattis till mig. En annan säljare gick förbi och även han gratulerade mig. Jag tillhör alltså de utvalda nu...

Alameda county fair

Idag har vi träffat Jimmys släkting Vickie och besökt Alameda county fair utanför San Francisco. Det var ett häftigt ställe, marknad med nöjesfält, utställningar, massor av djur. Och gris-race! Jättesöta små grisar i en kapplöpning, fullt ös. Det var roligt att komma till ett sådant ställe som vi aldrig skulle ha upptäckt själva. Inga turister utan lokalt folk. Underbara blommor och en trädgårdsutställning. Grisar på utställning, kor, fårridning (bara för folk under 30 kilo)..... Varmt var det också. Dimman låg tät över San Francisco när vi åkte, och även när vi kom tillbaka på kvällen. Hittills har jag knappt sett något av San Francisco, men jag får väl råda bot på det imorgon. Hoppas vi får igång värmen på rummet inatt, jag frös så mycket inatt. Vilka backar det är här! Galet. Svårt att köra. Stackars Jimmy! När vi kom tillbaka och var nära hotellet körde vi förbi en brinnande bil, stor eldsvåda, mitt i centrum. Polisen kom precis framför oss just när vi kom och de stängde av gatan så vi fick svänga på en brant sluttande svängande gata. Plötsligt mötte vi brandkåren där i full utryckning och vi fick panikbacka. Mycket action. Men det gick bra.

Välkommen till San Francisco....

... 12 grader, mulet. Jag fryser! Men om jag har tur så blir det upp till 15 grader de närmaste dagarna, enligt meterologerna. Jag saknar Vegas!

On the road

Uttorkad sjö i Death Valley

Death Valley


Jimmy på Universal Studios


Grand Canyon


Hooverdammen


Mer Vegasutsikt från Stratosphere Tower


Las Vegas


Roadtrip-blogg

Efter Death Valley åkte vi norrut till Mammoth Lakes där vi sov inatt i ett underbart.etagerum med kök, två badrum, balkong, klädkammare m.m. Underbart rum! Skulle gärna flytta in där, det var stõrre än min lägenhet. Och dyrt men det var sista rummet kvar i stan och klockan var mycket. Fantastisk utsikt över Sierra Nevada, snöklädda berg. Vi såg 4 juli-paraden där idag, fullt ös. Småstadskänsla. Sedan körde vi norrut till Mono lake, skum sjö tre gånger saltare än havet. Vi åkte vidare in i Yosemite, upp i bergen, som högst var vi 10 000 fot över havet. Fantastiska vyer, snö, vattenfall, skog... Nu sitter jag och skriver i bilen, ett helt annorlunda, platt landskap med åkrar susar förbi. Vi är på väg till San Francisco, kommer fram ikväll, kanske i tid för fyrverkerierna.

Liveblogga...

... Fran bilen! Vi kor med Sierra Nevada pa ena siddan och Inyo Mountains pa den andra. Nykterhetskontroll i Bishop. Har du druckit alkohol? Nej. Ok, ha en trevlig kväll! Effektivt polisarbete. Vår färd fortsätter mot Mammoth Lakes. Det börjar skymma. Och jag är lite kär i Jimmys iPad. Måste kanske skaffa en själv...

Death valley

VIlken dag! Forst upp kl 5 for att flyga over Grand Canyon. Vilken plats! Jag tog kort, kort och mer kort. Vi flog over Hooverdammen ocksa, den som jag sag i narbild igar. Kom tillbaka och checkade ut, sedan ivag igen. Varfor packar jag upp pa hotellen? Det blir sa kort tid pa varje stalle. Nu har vi akt genom Death valley, oken och berg, storslaget. Uttorkade sjoar. Och inte ett hus pa manga manga mil. Nu ar vi nara Sierra Nevada och har stannat i en liten stad som heter Lone Pine. Kanna som en typisk amerikansk håla. Pa dorren till restauranten star det att man maste ha troja och skor pa sig...... Återkommer med mängder av foton så småningom.

Leaving Las Vegas

Leaving Las Vegas. Efter 2,5 intensiva dygn åker vi vidare. Men jag måste tillbaka hit! I morse flög vi över Grand Canyon i ett litet turistplan. Wow!


Viva Las Vegas!

Jag ar kar i denna stad. Ska tillbaka hit snart igen. Vi har ett McDo pa vart hotell, bara en sadan sak. Och det finns casinon med berg- och dalbanor i, eller lejon, eller piratskepp.... Och underbart varmt! Ikvall badade jag i hotellets pool och bubbelpool och kollade pa Stratospheretornet och bergen i narheten meden solen gick ner. Klev upp ur poolen och njot av vindarna, over 30 grader pa kvallen. 43 grader pa dagen.

Universal Studios

Det tar tid att ladda upp bilderna, det är därför jag ligger efter mycket med att beskriva var jag har varit. För några dagar sedan så var vi på Universal Studios. Vi åkte bl.a. en rundtur bland en mass a kulisser som jag kande igen Fran filmer. Och Wisteria lane Fran Desperate housewives. Dessutom ett King Kong-aventyr I 3D eller om det var 4D. Vi fink se det I forvag, det hade premier nagra dagar senare. Jag blir Galen! Amerikanskt tangentbord. Rattar Mina ord pa fel satt. Och forstas inga a, a och o, om ni for star vad jag meaner.nu orkar jag into ratta den langre. Ha! Jag hittade det, kunde fixa det nu sa att det inte rattar fel. Jag anvander Jimmys nyinkopta iPad. vi fick tag pa den till sist, efter tusen besvar.

Foton....

Hur många foton har jag tagit? Vet inte. Vågar inte räkna. Har snart fyllt alla minneskort. Trots att det inte längre går att zooma med kameran. Har letat efter en ny men inte hittat någon i den modell jag vill ha. Skulle köpa nytt minneskort men det var jättedyrt här, tre - fyra gånger dyrare än hemma. Vi ska försöka hitta någon billig butik.

Okej nu räknade jag, över 5 000 foton på en vecka......

Brooklyn Bridge!

Har passerat Sahara, Rom, Paris och Monte Carlo, nu framme i New York. Sitter bredvid bron, i skuggan, och njuter av värmen. Skönt!


Las Vegas

Jag hade förväntat mig ett bisarrt ställe fullt av lampor, folk, casinon, allmän galenskap. Och ja, det är det. Vi körde the Strip till hotellet. I loved it! Venedig, Paris, New York, Luxor.... enorma hotell, otroligt kitschigt. Och underbart varmt. 30 grader även efter midnatt! Vårt hotell är the Stratosphere med ett högt torn som man kan se i många filmer och bl.a. CSI. Det är ett enormt hotell med stort casino, många butiker, ett eget McDonald's, eget Starbucks, italiensk restaurant, amerikansk diner, tre bröllopskapell, tre åkturer på toppen av tornet (litet nöjesfält alltså), Ben & Jerry-butik osv. osv. osv. Man behöver aldrig mer gå ut! Men det är kallt inomhus och underbart varmt utomhus. Imorgon ska vi gå längs the Strip och titta på allt i dagsljus.


Mojaveöknen

Mojaveöknen. Varma varma vindar värmer en frusen kropp, och själ. Berg. Öken. Sol. Vägen till Vegas rak som ett streck genom öknen.


RSS 2.0