NYA BLOGGEN ÄR KLAR!

Kära läsare, glöm bort denna sida! Från och med nu är det www.kulturfrosseri.se som gäller!
Jag har även en fotoblogg för att inte tynga den andra sidan med för mycket foton. Den hittar du via länk på kulturfrosseri.se eller på www.foto.kulturfrosseri.se.

Anledningen till att jag byter är att blogg.se inte är kompatibelt med iPhone och iPad.

Gamla inlägg från den här bloggen kommer att läggas upp på den nya så småningom.


Snart ny blogg!

Snart är min nya blogg redo för publicering! Kanske redan imorgon!!!

Lillemor på café

Jag och Lillemor, min faster, såg förhandsvisningen av "Mao's last dancer" i torsdags och gick sedan på café där jag visade lite funktioner i min iPhone. Bland annat tog jag ett foto som jag sedan mixtrade lite med i PhotoShop.


Köparen må ta sig i akt!

Det bor en liten Sverker Olofsson i mig. Plus-Sverker. Konsumentfrågor har alltid fascinerat mig och jag skrev de flesta av mina uppsatser på universitetet om sådana saker. Vilseledande marknadsföring, kundrelationer, hur man kan kombinera etik och företagande m.m. "Köparen må ta sig i akt", ett gammalt latinskt uttryck, minns jag att jag skrev på framsidan av en marknadsföringsuppsats, då jag hade intervjuat konsumentvägledaren i Norrköping bland annat.

Äntligen har min nya mobil kommit från Tre, apropå kundrelationer. Det skulle ta max två veckor. Det tog tre veckor. Och tre dagar efter att mobilen kommit så fick jag instruktionen för hur man ska installera den. Inte ett helt optimalt sätt att hantera sina kunder! Dessutom vet jag att en kollega beställde en iPhone 4 för snart fyra veckor sedan och blev lovad dyrt och heligt att det skulle ta max en vecka för den att komma till butiken. När hon ringde i torsdags sade de "kanske nästa vecka". Uselt! Lova aldrig mer än man kan hålla! I USA när jag beställde min iPad så sade de "cirka en vecka" vilket betydde max fyra dagar. De hade som policy att inte lova mer än de visste att de kunde hålla. Hellre överraska kunden positivt än negativt!

Valaffischer

Igår såg jag Moderaternas valaffischer vid St Eriksplan. Stor rubrik "För ett växande Stockholm". En kille i 40-årsåldern på bilden, det är hans personvalskampanj. Han har ett litet barn ridande på sina axlar. Okej, han är en bra pappa, han värnar om sin familj, barnen är det växande Sverige osv, I get the message. Men VARFÖR har de valt en bild där ungen jättenöjt och på ett väldigt tydligt sätt petar näsan???

Nelly

Det finns tydligen en klädaffär på nätet som heter Nelly. Nellys tv-reklam består av tjejer och killar som dyker upp lite på måfå och pussar mot varandra, en på vardera sida av rutan. Oftast är det en kille och en tjej som pussar mot varandra, men ibland är det två tjejer. Oj så skojigt! Eller? Bara gulligt? Men det är aldrig två killar som pussar mot varandra. Nej, för hur skulle det se ut? Har vi inte kommit längre än så här?

SNART!

Snart är min nya blogg klar. Det ska bli skönt att kunna blogga enklare från iPad och mobil. Snart kommer dessutom min iPhone.

Felinbjuden

Jag har blivit inbjuden till en Early Morning Photo Walk, en måndagsmorgon kl 06. Ja just det... En måndagsmorgon. Klockan 6. Jo men visst, som om det någonsin skulle hända!

Kalender vecka 34-27

måndag 23/8      klippa mig. Lilith Eve-konsert.
tisdag 24/8         massage. Lilith Eve-konsert. Åsa.
onsdag 25/8       Kväll Höglund (konsert). Zita.
torsdag 26/8       bio med Lillemor
fredag 27/8        Jimmy
lördag 28/8        Gun-Britts 50-årsfest
söndag 29/8       Cilla

måndag 30/8      spabehandling
tisdag 31/8         Sara 
onsdag 1/9         styrelsemöte Zita
torsdag 2/9        after work
fredag 3/9          Sunkit.
lördag 4/9          Branschen på Mosebacke. Mammas födelsedag.
söndag 5/9         teater. Kjellsson-konsert

måndag 6/9      
tisdag 7/9
onsdag 8/9         massage
torsdag 9/9
fredag 10/9        London!
lördag 11/9        London!
söndag 12/9       London!

11 till 18 september: Teaterhögskolans festival

måndag 13/9      Zita
tisdag 14/9    
onsdag 15/9       spabehandling
torsdag 16/9
fredag 17/9         Faust på Folkoperan. Annas födelsedag.
lördag 18/9         Mimer Flea Market. Evas födelsedag.
söndag 19/9        val!

Från Vegas till San Francisco

Vägen mellan Las Vegas och San Francisco var bland de häftigaste jag har åkt. Först åkte vi förbi Area 51, där alla vet att utomjordingar har landat. Sedan åkte vi igenom Death Valley, en extrem öken där det kan bli upp emot 100 grader på sommaren. Efter det kom vi ut vid Sierra Nevada och åkte längs den bergskedjan. Där var landskapet mycket annorlunda. Vi befann oss flera tusen meter över havet. Vi övernattade i en vintersportort och såg fjärde juli-paraden där nästa dag. Efter det så åkte vi igenom Yosemite, såg vattenfall, kastade snöboll etc.


Här är några foton från den första delen av den resan.


Från bilen, jag skymtar i spegeln:

 
car


Utsikt från bilen:


mountains


Death Valley:


valley



valley4


Vägen går rakt igenom uttorkade sjöar där marken fortfarande har en vit ton av saltet.


road2


I Sierra Nevada kändes det verkligen som att vi kommit till den oborstade landsbygden, speciellt när hamburgerstället hade en sådan här skylt:


shirts


Mammoth Lakes var en mysig lite stad, men alla hotellrum utom ett var uppbokade. Så vi bodde dyrt den natten. Men det var verkligen ett fint rum. Det var för fyra personer, med två badrum, klädkammare, kök m.m.  En liten etagelägenhet, helt enkelt.


room



hotel


Utsikt från balkongen:


view


Dagens citat

"Att fisa inför någon är en komplimang."

Sagt av en av mina mest sansade vänner. Efter att hon fisit i min soffa. Igen.

Ronja dansar fuldans

http://fuldans.se/?v=vllsgvsokj


Självklart hakar Superkatten på trenden!


Vit rik fri

Läste igenom Stadsteaterns program nu när de firar 50 år. Det fanns en massa intressant där, men det som jag ser mest fram emot är "Vit rik fri".
"Vit, rik, fri är specialskriven för Ann Petrén. Den är ett 2000 år för sent försvarstal för Klytaimnestra – hon som dödade sin make, kung Agamemnon, för att hämnas dottern Ifigenia."
Ann Petrén är ju lysande. Att se henne i "Det allra viktigaste" för några år sedan, det var nog min bästa teaterupplevelse någonsin. I "Vit rik fri" är hon ensam på scenen. Det kommer att bli fantastiskt, det är jag helt övertygad om. Premiär 2 december.


Superfoto


Inte så förtjust

Jag är inte så förtjust i Stockholm lägre. Inget pirr. Inga fjärilar i magen. Ingen förtjusning. Inget Wow. Bara hemtamt. Jag åker bussen och ser vackra hus och tänker "jaha". Hur väcker man liv i en förälskelse som svalnat? Eller kommer detta leda till att jag gör slut?


Photoshop for iPad



Lekte lite i Photoshop i iPad.

Ner med monarkin!

Vad är skillnaden mellan apanage och socialbidrag? Möjligen det att man får apanage om man är född i "rätt" familj och socialbidrag om man är född i "fel" familj.

Komplimangens baksida

Att jag ser ut som en tonåring är ju lite trevligt, men det var nog kläderna som åsyftades. Meningen följdes nämligen av "men med rynkor". Och detta från en kvinna som förväntar sig att jag ska skaffa fram 25 miljoner kronor åt henne!

Veckans bästa komplimang

Veckans bästa komplimang: du ser ut som en tonåring!


Ny blogg

Min aktivitet här har inte varit så väldigt stor denna vecka. Det beror mycket på att jag håller på att skapa en ny blogg. Det finns många saker i blogg.se som jag tycker fungerar ganska dåligt. Droppen blev att det inte går att använda blogg.se i iPad och iPhone på ett bra sätt. Det går inte att publicera foton till exempel. Så var beredda, snart kommer en ny blogg!

När???

När kommer min iPhone? Tre sade att det skulle ta max två veckor. Nu har det gått två veckor och två dagar. Hoppas verkligen de håller vad de lovar, eller åtminstone nästan. Om det finns risk att det tar längre tid än två veckor så kan de ju inte säga så. Kunderna blir ju sura! Om de säger två veckor och det tar 10 dagar så blir kunden nöjd. Om de säger två veckor och det tar tre veckor så blir kunden missnöjd. Då är det bättre att säga en månad och det tar tre veckor, då blir kunden nöjd. Sunt förnuft!

Underbara Fröken Underbar på Underbara bar

Igår hade Fröken Underbar releasefest för sin nya platta, på Underbara bar förstås. Det är verkligen ett mysigt ställe, jag måste gå dit oftare. Den nya skivan verkar väldigt bra. Får se om jag får lika många favoritlåtar på den som på deras förra cd.



Här är en favorit från förra plattan:


Göran dansar loss!

Det påminner lite om julfesten förra året...

http://fuldans.se/?v=hynlxyydry

Kalender vecka 33-35

måndag 16/8 styrelsemöte Zita
tisdag 17/8 Sandra H lunch och em, Åsa kväll
onsdag 18/8 Fröken Underbars releasefest
torsdag 19/8 Teater med Gun-Britt
fredag 20/8 Marlene. Stand-up. Gå ut. 
lördag 21/8 Fest hos Ida. Tabellverkslåsning.
söndag 22/8 Sara J

måndag 23/8 klippa mig. Lilith Eve-konsert.
tisdag 24/8 massage. Lilith Eve-konsert.
onsdag 25/8 Kväll Höglund (konsert)
torsdag 26/8 bio
fredag 27/8
lördag 28/8 Gun-Britts 50-årsfest
söndag 29/8

måndag 30/8 spabehandling
tisdag 31/8 Sara J
onsdag 1/9 styrelsemöte Zita
torsdag 2/9
fredag 3/9 filmfestival Visby. Sunkit.
lördag 4/9 filmfestival Visby. Branschen på Mosebacke. Mammas födelsedag.
söndag 5/9 filmfestival Visby

Gamla stan



På promenad i Gamla Stan den 14 augusti 2010

Konst(ig)katt


Idolbild


Frisk!

Ja nu verkar det som att min dator har återhämtat sig från det elaka virus som lamslog den länge. Jimmy fick kämpa ordentligt innan han fick bort det.

Superkatten!

Legenden! Det är lite som med bin Ladin, för att ingen ska tvivla på att den urgamla katten lever måste hon posera med dagens tidning...


Mellan SF och LA

Nu har jag publicerat ett foto från vägen mellan Vegas och San Francisco, ett från San Francisco och här kommer ett från resan mellan SF och LA. De får symbolisera alla de tusentals foton jag har kvar att gå igenom.

Who am I kidding? Det räcker inte med ett. För två saker utmärkte resan mellan SF och LA på "ettan". Det ena var vackra vyer, det andra var ekorrar. Kolla in de här orädda sötnosarna!



"Ettan" går verkligen längs havet, den slingrar sig fram längs bergen. Vi stannade många gånger och fotade.




If you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair! (and warm clothes)

Jag i kalla San Francisco, vid Golden Gate-bron. Här syns den i alla fall, den var ofta delvis täckt av dimma.

Observera att jag har en blomma i mitt hår!


Väster om Yosemite...

... öster om San Francisco. Vi stannade längs vägen för att beundra denna vackra utsikt. Jag menar inte mig själv utan bakgrunden!


Las Vegas

Jag kommer som sagt inte åt mina egna USA-foton för tillfället men jag har fått några av Jimmy. Här är jag inne i det fantastiskt vackra köpcentrat i Ceasar's Palace.


Länktips

http://javlaskitsystem.se/

Läkarbesök

"Skulle vi operera något idag?" inledde min distriktsläkare besöket med att fråga. Hjälp! "Nejjjj" sade jag för vad skulle det vara? Lite hjärnkirurgi? "Nej just ja, jag bokade ju en extra lång tid med dig för att du är så trevlig att prata med.", sade läkaren. Ja det är ju bättre! "Du är ju så förtjusande, och intelligent och intellektuell!". Hmmm.... vet hon var jag jobbar? Nej det spelar nog ingen roll. Hon är väldigt bra att prata med, vi diskuterar inte bara mina problem utan löser även världsproblemen och problemen i sjukvården.

Det är så trevligt att gå till den här läkaren. Friskare blir jag inte, men jag blir i alla fall glad och nöjd. Undrar om det här är ett smart trick som hon kör med alla som kommer dit. Det vore väldigt taktiskt. Mer sådant i sjukvården!

Nej, jag bestämmer mig nog helt enkelt för att känna mig förtjusande, intelligent och intellektuell.

Mindre suprig katt


För lite superkatt på bloggen!

Synpunkter har inkommit. Tyvärr kommer jag inte åt mina foton hemma pga virusstrul, men jag hittade åtminstone detta foto i jobbdatorn.


Min kamera

Det här är min nya kamera:

http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/digital_cameras/powershot_sd3500_is#Features

Oj, den verkar kunna göra en hel del. Jag borde väl läsa instruktionsboken. Jag köpte ju kameran i panik i Las Vegas när min gamla kamera hade blivit så utsliten att den inte klarade att zooma längre.

Virus

Jag har fått virus i datorn hemma. Jimmy har försökt fixa det men det har inte gått hittills. Men han säger att det kommer att gå, det tar bara lite tid. Så nu har jag inte tillgång till datorn hemma eller mina foton i den, för tillfället. Tur att jag har min iPad. Mitt projekt att gå igenom USA-fotona och publicera en del här har avstannat men jag hoppas kunna göra det, och hinna med det, i helgen. Hittills har jag ju bara publicerat foton från San Diego, LA och Las Vegas (inklusive Grand Canyon), men några av de finaste platserna på resan återstår: Death Valley, Sierra Nevada, Yosemite, San Francisco och vägen från SF till LA.

Suck

Vad har hänt med blogg.se som inte längre kan publicera min kalender? Den klarar inte av att man trycker "enter", det blir ingen ny rad i den publicerade versionen.

Jag lyckades delvis lösa det, efter en del dubbelarbete. Funderar på att börja blogga på en bättre sida än denna. Någon som är kompatibel med paddan och ajfån.

Kalender vecka 32-35

Oj, det händer mycket nu, måste börja med kalender igen. Stockholms kulturfestival börjar idag och slutar på söndag. Näsa vecka är det sommarbio i Rålis onsdag-söndag. Samtidigt är det stand-upfestival på Norra Brunn, gratis inträde (tis-sön). Och så är det Kompledigts visfestival i Köping torsdag till söndag nästa vecka, men jag kommer inte hinna åka dit pga jobbet.

måndag 9/8 Maria B
tisdag 10/8 ansiktsbehandling. Jimmy.
onsdag 11/8 Trampe spelar på Resarö
torsdag 12/8 Åsa D
fredag 13/8 Jimmy
lördag 14/8 Mamma och Pappa dag. Marlene kväll.
söndag 15/8 tvätta!

måndag 16/8 styrelsemöte Zita
tisdag 17/8 Sandra H
onsdag 18/8 Fröken Underbars releasefest
torsdag 19/8 Teater med Gun-Britt
fredag 20/8 Sommarbio eller Stand-up
lördag 21/8 Fest hos Ida. Tabellverkslåsning.
söndag 22/8 Sara J

måndag 23/8 klippa mig
tisdag 24/8 massage
onsdag 25/8
torsdag 26/8 bio
fredag 27/8
lördag 28/8 Gun-Britts 50-årsfest
söndag 29/8

måndag 30/8 spabehandling
tisdag 31/8 Sara J
onsdag 1/9 styrelsemöte Zita
torsdag 2/9
fredag 3/9 filmfestival Visby. Sunkit.
lördag 4/9 filmfestival Visby. Branschen på Mosebacke. Mammas födelsedag.
söndag 5/9 filmfestival Visby

Lila hår?

Kan man ha lila hår på jobbet? Ja! Jag har det och har inte blivit utkastad ännu. Förra veckan hade vi en diskussion om vilka kläder man kan ha på sig på jobbet och kom fram till att det är inte så noga. Man kan komma undan med det mesta. Jag försökte utmana det lite grann under förra veckan med flummiga batiktröjor. Nästa steg är väl att komma i pyjamas!

Varför?

...är en fråga jag säkert ställer alltför ofta. Men det finns tillfällen då man verkligen undrar. VARFÖR säljs inte kaneltandkräm i Sverige? Den är ju supergod. Men man måste ta sig till USA för att få tag på den. Och varför säljs inte duschkrämer med mintchokladdoft här? Kanske går att få tag på vid någon obskyr mässa men i Österrike säljs det i vanliga affärer. Även andra chokladdofter finns. Vem vill inte dofta choklad???

Hästhoppnings-SM vid Ryttarstadion.

dsc00818 (MMS)

Hästhoppnings-SM vid Ryttarstadion.


55

Nu har jag räknat hur många plagg jag köpte under mina resor. 55. Oj.

Utflykter runt Vegas

Vi var bara i Las Vegas några dagar men gjorde några utflykter. Vi körde till Hooverdammen.

Sjö nära Hooverdammen:



Man såg en hel del av den här attityden:



Hooverdammen är enorm:





Mitt på dammen går gränsen mellan Arizona och Nevada.



Sista dagen åkte vi på en organiserad utflykt, flyg över Grand Canyon:



Hooverdammen uppifrån:



Berg nära Grand Canyon:



Känns lite som urtidslandskap runt sjöarna:



Bergsutsikt genom planets fönster. Jag satt så att jag kunde titta ut åt båda håll, väldigt praktiskt.



Grand Canyon:



Mer urtidslandskap:



Grand Canyon:




Mer Las Vegas

Jag tog 1 882 foton i Las Vegas (inklusive Grand Canyon). Ni ska slippa se de flesta, men här är ett urval av favoriter.

Den obligatoriska bilden vid Vegas-skylten:



Luxorhotellet utifrån (inte för att det finns någon pyramid i Luxor, jag har ju varit där, men det är väl inte så noga så länge det är tjusigt):



Sfinxen vid Luxorhotellet:



Elvis, såklart!



Utsikt från vårt hotell, the Stratosphere:



Mer utsikt. Vegas är en ganska platt stad, många enfamiljshus, förutom vissa delar.



Utsikt över The Strip:



Vårt hotell hade inte bara en italiensk restaurant, amerikansk diner, mackställe, Starbucks, Mc Donald's, köpcentrum, tre bröllopskapell, det obligatoriska kasinot m.m. utan även viss fransk inspiration:



Mitt favorithotell, Circus Circus, hade inte bara circusarena inomhus utan även ett stort nöjesfält mitt i hotellet!



Berg- och dalbana, pariserhjul, flume ride, vikingaskeppet och många andra karuseller fanns i Circus Circus. Underbart!



New York New York på kvällen:



Neonljus såklart:



Utsikt från vårt hotell på kvällen:



Vårt hotell, Stratosphere Tower and hotel:


Vegas, baby!

Här kommer en första omgång foton från Las Vegas.

Ceasar's palace:



Mycket vatten, mycket ljus:



The Venetian, kanske det vackraste hotellet:



Wedding chapel, vårt hotell och tornet vid vårt hotell:



Utsikt från vårt hotellrum:



En Leninstaty från Röda Torget (komplett med fågelskit) inne i Mandalay Bay hotel and casino:



Inuti Luxor:



Inuti Luxor:



Inuti Luxor igen:


Man vet att det är illa...

... om en kollega ringer en på jobbet vid 19 och inte blir det minsta förvånad att man svarar.

Sensationell forskning

Tonåringar som använder internet överdrivet, sjukligt mycket löper ökad risk att få ångest och depression, skriver Dagens Medicin. Detta har forskarna kommit fram till.

Andra forskare har kommit fram till att de personer som använt mycket våldsamma metoder vid självmordsförsök löper större risk att genomföra nya självmordsförsök.

Väldigt överraskande!


DINA skattepengar går till lyxiga resor, godis och läsk!

Ja det är sant!

Noshörningen

Äntligen får jag chansen att se Ionescus "Noshörningen"! Jag läste boken för över tio år sedan och tyckte att den var fantastisk. Underbart absurd men ändå tydligt samhällskritisk. Från Turteaterns hemsida: ”De döda är fler än de levande, och de blir fler och fler. De levande, de är få.” I sommar bjuder UngaTur Eugène Ionescos Noshörningen. UngaTurs Noshörningen är en absurd apokalyps, en febril fantasi och en dansande dröm. En dystopi förklädd till absurd fars, en zombiefilm för scenen. Berättelsen om samhället som steg för steg kusligt förvandlas, är en historia om hur extremismen växer när människorna bara tänker på det egna. En komedi om verklighet och fiktion, en tragedi om det omänskligas seger över det mänskliga. Spelas följande datum: Premiär 6 augusti Spelas 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26 , 27, 28 augusti Tid: 19.00 Plats: Turteatern Kärrtorp

Nya jeans

Jag var lite osäker på om jag skulle köpa de jeans jag har på mig idag, de är lite pösiga i nederdelen och slutar med en mudd (som jag viker upp). Men jag köpte dem och jag är mycket nöjd. Fick en komplimang för dem idag av en kollega, och jag blev ju insläppt som vip på flera nattklubbar i London när jag hade dem på mig, dessutom var det en 26-årig australiensare som sade att de var snygga. Bra köp alltså!

Gör detta mig till en modebloggare? :-O

Vågar jag?

Vågar jag kolla mitt konto för att se hur mycket pengar jag gjort av med under semestern?
Vågar jag räkna hur många klädesplagg jag har köpt?

Yorkshire

Skipton:















Bolton Abbey:



Hund- och stöveltvätt:



Clas Ohlson erövrar världen...



Coola bänkar i Leeds:



Manchester:



Min nya stil:



Mer Londonfoton

Kommentarer är ju oftast överflödiga när det gäller kända landmärken...








Fint hus nära Baker Street:




Den här dekalen satt på baksidan av en hastighetsbegränsningsskylt:






Vårt hotell vid första besöket, mycket trevligt:




Fyra bilder från Victoria & Albert










Vårt minimala fyrbäddsrum på hotellet vars namn, The Strand Continental, utlovar betydligt mer än vad de spartanska rummen håller. Dessutom fem trappor upp utan hiss. Men supercentralt och billigt (för att vara London), speciellt med tanke på att vi shoppat upp vår budget redan.




Utekväll på stan:






Fyra foton från The Museum of London










Utsikt från Tate Modern över Millennium Bridge och St Paul's.




London igen

Vi hade inte så mycket tid i London denna gång heller, men vi var effektiva. Efter att ha åkt från Shipley i onsdags så hade vi en stor del av onsdagen i London. Vi hann med att se lite av Victoria & Albert-museet (även om det tyvärr stängde redan kvart i fem och de började jaga ut folk ca tjugo minuter innan dess). Superfint museum, dit måste jag tillbaka! Vi hann såklart med en utekväll som vip vid Leicester square. På torsdagen promenerade vi längs the Strand och sammanhängande gator, gick på Museum of London (en positiv överraskning, helt klart, fanns mycket att se och det var väldigt snyggt uppbyggt), Tate Modern m.m. Sedan var det dags att ta sig till Gatwick för att flyga hem. Vi landade en kort stund före midnatt och tog flygbussen hem från Skavsta, så klockan var ju närmare två när vi var inne i Stockholm igen. Lite väl sent, speciellt som jag inte hade sovit speciellt mycket natten innan.

Augusti

Redan augusti. Sista semesterdagen idag. Imorgon börjar jobbet igen och det lär bli en otroligt intensiv höst. Budgetarbetet har gått bra hittills, men det återstår mycket, inget är löst. Allt beror ju på hur det går i valet också, kanske måste vi skriva en ny budgetproposition på fem dagar, som vi gjorde 2006. I och med valet läggs budgetpropositionen tidigast den 12 oktober, cirka en månad senare än normalt, vilket gör att alla andra processer också försenas. Regleringsbreven måste ju ändå vara klara till årsskiftet, men vi får fixa det på kortare tid än vanligt. Om det blir regeringsskifte så lär det bli många nya uppdrag, utredningar, propositioner etc. som kommer innebära mycket jobb.

RSS 2.0